De 3 RSI fases
Fase 1. Beginnende RSI

De onderstaande 3 fasen van RSI hoeven niet chronologisch of geleidelijk te verlopen. Sommige mensen komen helaas in korte tijd terecht in fase 3. Daarom is het belangrijk om in fase 1 van RSI al de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en naar de bedrijfsarts te gaan. Helaas wordt dit nog te vaak genegeerd waardoor de situatie kan verslechten. RSI kan er voor zorgen dat je langdurig in de ziektewet komt. In sommige gevallen kan het meer dan een jaar duren voordat men hier vanaf is.
In fase 1 zijn de klachten nog niet echt ernstig van aard. Met name tijdens het werk worden klachten gekenmerkt door gevoeligheid, tintelingen en vermoeidheid aan de polsen, handen, vingers, armen, schouders en nek. Vaak trekken deze klachten weg als men klaar is met het werk. Zij kunnen echter toenemen als er langdurig onder veel stress wordt gewerkt. Dit is misschien wel de belangrijkste fase om actie te ondernemen als men deze symptomen herkend!
In fase 3 is er sprake van ernstige klachten waarde de pijn continu aanwezig is. Men kan bijna niks meer doen en zelfs 's nachts kan men wakker worden van de pijn. Werken is nauwelijks nog mogelijk. De pijn is bijna onverdraagbaar. Krachtverlies in armen en handen en een verlammend en tintelend gevoel met uitstraling gaan hiermee gepaard.
Fase 2. Gevorderde RSI

In fase 2 zijn de klachten bijna altijd aanwezig en zal men veel last hebben. De klachten verdwijnen dan ook niet meer met rust en zelfs in het weekend zal de pijn aanwezig zijn. Kenmerken kunnen zijn: wisselende pijn van tintelingen tot brandende pijn en soms krachtsverlies. De nek, schouders, armen, polsen en handen zijn overgevoelig of juist gevoelloos.
Fase 3. Chronische RSI

Ins en outs over RSI
De 3 RSI fases
Voorkomen van RSI
Onderneem tijdig actie voor het behoud van waardevol personeel
06 122 383 26
© Copyright 2017 MassageWork.nl    Algemene Voorwaarden
Ma. - Vr.    10.00 - 21.00
Zaterdag.  10.00 - 18.00  

INFORMATIE
OPENINGSTIJDEN
MassageWork.nl
1069 ZJ Amsterdam
06 122 383 26
bart@massagework.nl

HELP ONS EN SCHRIJF EEN REVIEW
Ben je tevreden met de massage die je hebt ontvangen. Dan stellen wij het op prijs als je een review zou willen schrijven
GA DIRECT NAAR