Ins en outs over RSI

Breng een nieuwe klant aan en spaar voor gratis massages 
Bent u tevreden over de behandeling vertel het dan door en breng een kennis of vriend  aan als nieuwe klant en krijg een gratis massage in onze praktijk.
  3 nieuwe klanten is 30 min gratis massage
  5 nieuwe klanten is 45 min gratis massage 
10 nieuwe klanten is 90 min gratis massage

RSI/KANS

Wat is RSI

Ins en outs over RSI
RSI en stress zijn beroepsziekten nummer een voor het bedrijfsleven en zorgen jaarlijks nog steeds voor langdurig ziekteverzuim van waardevol personeel. Stress en RSI klachten die op het werk zijn opgelopen kost de samenleving per jaar ongeveer 6 miljard. Jaarlijks meldt twee tot vier procent van de werknemers zich ziek vanwege stress op het werk. Vijftien procent krijgt door het werk RSI klachten aan de handen, armen, nek of schouder, die tot beperkingen en verzuim leiden.
Het is een misvatting dat RSI alleen voorkomt bij mensen die veel met een computermuis werken. Ook schilders, caissières en kappers hebben vaak last van RSI. Waar het om gaat is dat steeds dezelfde beweging wordt gemaakt waarbij de spieren (hoe licht ook) onder een voortdurende spanning staan. Ga met je muis over de meest voorkomende RSI vormen en bekijk de symptomen.

De naam KANS bestaat alweer zo'n 10 jaar en vervangt de term van RSI. Echter wordt in de praktijk nog steeds gesproken van RSI en is dit een wereldwijd begrip. De term KANS is tot stand gekomen omdat RSI de lading niet volledig dekte. Aangezien de aandoeningen teveel aan elkaar gerelateerd waren heeft men gekozen voor de naam KANS. Dit staat voor; klachten aan armen, nek en schouder.
Het menselijk lichaam is niet in staat om gedurende een langere periode statisch werk te verrichten. Aangezien de doorbloeding afneemt tijdens de werkzaamheden zullen de spieren nog maar een geringe hoeveelheid zuurstof krijgen wat leidt tot ophoping van afvalstoffen in het spierweefsel. Aanmaken van afvalstoffen bij spierspanning is een natuurlijk proces, bij ontspanning en een goede doorbloeding voert het lichaam deze afvalstoffen normaliter weer af. Wanneer de doorbloeding verminderd, kan het lichaam de afvalstoffen niet meer goed afvoeren. Dit veroorzaakt de eerste pijnklacht. Wanneer deze aanhouden en toenemen spreken we over RSI gerelateerde klachten.
Hoe ontstaat RSI
Stoelmassage is een zeer effectieve methode om in een vroeg stadium RSI klachten tegen te gaan. Door in de beginfase regelmatig stoelmassage aan te bieden kunnen beginnende klachten op deze manier worden voorkomen. MassageWork heeft door de jaren heen zeer goede resultaten geboekt door gericht en lokaal te behandelen. De preventieve en helende werking van stoelmassage is daarom een toegevoegde waarde in de strijd tegen RSI en stress. Echter gaan een goede werkplek inrichting, de eventuele aanschaf van een ergonomische muis en gezond leven hierbij hand in hand!

Het effect van stoelmassage bij RSI

Onder RSI wordt verstaan (Repetitive Strain Injury) en ook wel de muisarm genoemd. RSI wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren zoals, een verkeerde houding, statische spierspanning, stress en langdurig werken in een zelfde houding. Deze factoren zorgen voor een vermindering van de doorbloeding en overbelasting van pezen en spieren. Als pezen opzwellen komen ze klem te zitten in de doorgang van de pols met als gevolg het afknellen van de zenuwen. RSI klachten uiten zich echter niet alleen in de pols maar ook in de nek, schouders, armen, elleboog en handen. Dit zorgt voor veel pijn met als gevolg beprekte beweging en onvoldoende mobiliteit van die ledematen.
Bursitis is een ontsteking van de slijmbeurs. Een slijmbeurs is een zakje met vloeistof, die het mogelijk maakt om twee aparte oppervlakken te bewegen zonder wrijving in die richtingen. De slijmbeurs is meestal gevestigd in delen van het lichaam waar de spieren of pezen over de gewrichten glijden zoals de knie, schouder en elleboog. Vaak wordt een bursitis veroorzaakt door een voortdurende wrijving op de slijmbeurs, waardoor deze geirriteerd raakt wat pijn en bewegingsbeperkingen veroorzaakt.
De indeling van diffuse RSI, of 'niet-specifiek pijn syndroom', is een vrij nieuwe terminologie voor RSI, die word toegeschreven aan de toename van terugkerende kantoorwerkzaamheden. Diffuse RSI is een verzamelterm voor alle vormen van RSI over het lichaam. Het vaststellen van een goede diagnose kan zeer problematisch zijn. Studies hebben aangetoond dat patiënten met diffuse RSI meer vaatbaarder zijn vanwege schade aan de zenuwen en een gebrek aan mobiliteit van de mediane zenuw.
Thoracic Outlet Syndroom is tevens een vorm van RSI, dat wordt veroorzaakt door een compressie van zenuwen (of bloedvaten), die zich bevinden tussen de onderkant van de hals en oksel. Thoracic outlet syndroom kan leiden tot pijn in de arm, schouder of nek en zal hand in hand gaan met een gevoel van zwakte en tintelingen in het betreffende gebied. Als er b.v. door werk een constante druk wordt uitgeoefend op de schouders, nek of armen kan dit zorgen voor een peesontsteking.
Epicondylitis, ook bekend als golfelleboog en tenniselleboog is een veel voorkomende vorm van RSI en heeft invloed op het ellebooggewricht. In termen van een tenniselleboog, is het de buitenkant die pijn doet en voor golfelleboog de binnenzijde. De epicondylitis aandoening wordt veroorzaakt door de ontsteking van de pezen die aansluiten op het been en wordt verergerd door een herhaalde druk op de onderarmspieren die zich uitstrekken van de armen tot de pols en vingers.
Dystonie wordt ook wel schrijverskramp genoemd en wordt gekenmerkt door onwillekeurige spierspasmen alsook draaiende bewegingen. Schrijverskramp uit zich niet alleen in de vingers, maar ook in andere delen van het lichaam. Dystonie komt vaak voor bij schrijvers, muziekanten en kantoorpersoneel. Schrijvers kramp kan een onaangename spanning veroorzaken in de hand en arm en kunnen trillende handen, spierspasmen en een onnodig sterke greep op het schrijven veroorzaken.
De ziekte van Raynaud is een aandoening van RSI waarbij de bloedtoevoer naar lichamelijke ledematen wordt onderbroken. Ledematen als vingers kunnen blauw of wit aanlopen wat is te wijten aan de bloedvaten die vernauwen waardoor de circulatie van bloed afneemt. De zenuwen in de hand kunnen de bloed-toevoer uitschakelen door het gebruik van trillende machines. De ziekte van Raynaud veroorzaakt meestal tintelingen die worden voorafgegaan door infecties en uitputting.
Tendinitis is een type RSI, dat betrekking heeft op de zwelling van de pezen in het lichaam bij overbelasting. Hierdoor kunnen de pezen scheuren en ontstekingen veroorzaken. Een aantal RSI vormen worden gegroepeerd onder deze categorie, zoals tendinitis, carpaal tunnel syndroom of epicondylitis. De gebieden die gevoelig zijn voor tendinitis zijn gewrichten zoals schouders, ellebogen, polsen en handen. Slachtoffers zullen pijn ervaren in het getroffen gebied en een mogelijk gebrekkige mobiliteit.
Cubitaal tunnel syndroom veroorzaakt veel pijn, verlamming en soms gevoelloosheid van de ringvinger en de pink. Het wordt veroorzaakt wanneer de ulnaris zenuw wordt afgekneld langs de rand van de elleboog. Dit zorgt voor tintelingen of een pijnlijk gevoel. Cubitaal tunnel syndroom mag men niet verwarren met carpaal tunnel syndroom, omdat deze van invloed is op verschillende vingers. Carpaal tunnel syndroom is van invloed is op de eerste drie vingers; de duim, wijs- en middelvinger.

RSI en stress klachten
zijn beroepsziekten nummer een!
Bursitis
Cubitaal tunnel syndroom
Tendinitis
Diffuse RSI
De ziekte van Raynaud
Dystonie
Epicondylitis
Thoracic Outlet Syndroom
O N T S P A N N I N G  E N  V I T A L I T E I T
Logo-massagework
© Copyright 2017 MassageWork.nl    Algemene Voorwaarden
treatwell-logo-oranje
Ma. - Vr.    10.00 - 21.00
Zaterdag.  10.00 - 18.00  
Zondag.     Gesloten
INFORMATIE
OPENINGSTIJDEN
MassageWork.nl
1069 ZJ Amsterdam
06 122 383 26
bart@massagework.nl
NL33INGB0004863297
KvK 58112561
REVIEWS
Lees wat anderen
schrijven over onze
behandelingen
GA DIRECT NAAR