Negatief effect bij massage
Als massagetherapeut heb je de plicht en verantwoording om je cliënt zo goed mogelijk te behandelen en te adviseren en informeren! Veel mensen die zich laten behandelen hebben vaak geen benul dat b.v. een griepje of koorts ernstige en negatieve gevolgen kan hebben tijdens een massage!
Belangrijke redenen om niet te behandelen
Koorts en griep
Koorts is een algehele contra indicatie. Koorts is een natuurlijk reactie van het afweersysteem van het lichaam en treed op bij bijvoorbeeld bacteriële infecties en ontstekingen. Koorts gaat vaak gepaard met veel spierpijn! Dit is het gevolg van ophopingen van afweerstoffen in de spieren. Door de koorts zal een virus of bacterie beter worden bestreden. Omdat de stofwisseling al verhoogd is, maak je door massage de koortsreactie alleen maar erger.
Ontstekingen
Een onsteking is een reactie van het lichaam op beschadiging van het weefsel of op prikkels van buitenaf. Bij een ontsteking geld hetzelfde principe als bij koorts. Er is sprake van een ontsteking als het gebied van de huid rood, warm, gezwollen en pijnlijk is. Bij een locale ontstekingen zal de masseur het ontstoken gebied niet behandelen terwijl andere delen van het lichaam wel worden gemasseerd. Bij een steenpuist zal de masseur hier ruim om heen masseren.
Kapotte huid of wond
Dit een gedeeltelijke contra indicatie. Afhankelijk van de ernst van de wond of (schaaf) wond is het niet raadzaam om op dat gebied te masseren en olie te gebruiken. Het lichaam is namelijk bezig om het celniveau in het lichaam te herstellen. Bij besmettelijke huidaandoeningen zoals een koortslip wordt geen gezichtsbehandeling gegeven. Littekenweefsel kan men wel masseren.
Spataderen
Bij spataders wordt het afgeraden om een deeptissue of sportmassage te kiezen als behandeling. Afhankelijk van de pijn en de hoeveelheid spataderen (vaak in het been) kan men het best kiezen voor een ontspanningsmassage. De masseur zal dit altijd met de cliënt bespreken.
Kneuzingen, blessures, blauwe plekken
Dit is een gedeeltelijke contra-indicatie. Omdat het lichaam aan het herstellen is doet men er goed aan zich niet te laten masseren op die plek! Bij een verse blauwe plek of bloeduitstorting wordt zeker niet gemasseerd! Bij een kneuzing kan de masseur eventueel een drukverband aanleggen.
Trombose
Deze aandoening wijst aan dat in een bloedvat een bloedstolsel aanwezig is. Daarom mag er niet gemasseerd worden! Als iemand met b.v. trombose in het been een behandeling wil kan men adviseren een zachte rug en nekmassage te geven. De masseur heeft de uiteindelijke beslissing!
Vermoeidheid en een slechte algemene gezondheid
Hoewel een massage een positieve bijdrage zal geven aan de ontspanning van je lichaam, kan het bij extreme vermoeidheid en uitputting juist te veel prikkels aan het lichaam geven. Bij een zeer slechte algemene gezondheid, kan de masseur overwegen niet te behandelen.
Zwangerschap
De algemene stelregel is om niet te masseren in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Stoelmassages worden in deze beginfase afgeraden vanwege de kans op een miskraam n.a.v. de drukpunten die worden gegeven. Na de eerste drie maanden is massage wel mogelijk en kan zelfs uitkomst bieden bij het verminderen van specifieke zwangerschapsklachten. In de laatste face kan zelfs een shiatsumassage je helpen bij het opwekken van de weeën!

Het geven van de juiste informatie is zowel voor de masseur als degene
die zich laat masseren belangrijk!
Voorkomen is beter dan genezen
06 122 383 26
© Copyright 2017 MassageWork.nl    Algemene Voorwaarden
Ma. - Vr.    10.00 - 21.00
Zaterdag.  10.00 - 18.00  

INFORMATIE
OPENINGSTIJDEN
MassageWork.nl
1069 ZJ Amsterdam
06 122 383 26
bart@massagework.nl

HELP ONS EN SCHRIJF EEN REVIEW
Ben je tevreden met de massage die je hebt ontvangen. Dan stellen wij het op prijs als je een review zou willen schrijven
GA DIRECT NAAR