Onderzoek voetreflexmassage
Voetreflexologie wordt in de klassieke geneeskunde nog te vaak beschouwd als niet meer dan een aangename ontspannendemassage, waardoor je je even beter voelt. Toch moesten onderzoekers van de Michigan State University onlangs toegeven dat het toch iets meer te bieden heeft dan dat.
Wyatt G, Sikorskii A, Rahbar MH, Victorson D, You M. Health-Related Quality-of-Life Outcomes: A Reflexology Trial With Patients With Advanced-Stage Breast Cancer. Oncol Nurs Forum. 2012 Nov 1;39(6):568-77.
In een recente studie die gesponsord werd door het Amerikaanse National Cancer Institute onderzocht men of voetreflexologie het beter deed dan een gewone voetmassage bij vrouwen in een vergevorderd stadium van borst kanker die chemotherapie of hormoontherapie kregen. De vrouwen werden verdeeld in drie groepen: een groep die echte voetreflexologie kreeg, een groep die een gewone voetmassage kreeg en een placebogroep (alleen de standaardbehandeling). De vrouwen die voetreflexologie kregen, hadden na elf weken duidelijke lichamelijke verbeteringen. Men constateerde ook dat ze minder kortademig waren en dat ze veel gemakkelijker de dagelijkse taken konden uitvoeren, zoals zich aankleden, naar de winkel gaan en de trap oplopen.
Voetreflexologie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele kankerbehandeling en de levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk verbeteren.

Voetreflexologie ''Een
krachtige massage''
Onderzoek wijst uit dat de
levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk wordt verbeterd door het geven
van voetreflexmassage
Voetreflexologie bevordert de levenskwaliteit van kanker
Voetreflex bevordert de levenskwaliteit bij kanker
06 122 383 26
© Copyright 2017 MassageWork.nl    Algemene Voorwaarden
Ma. - Vr.    10.00 - 21.00
Zaterdag.  10.00 - 18.00  

INFORMATIE
OPENINGSTIJDEN
MassageWork.nl
1069 ZJ Amsterdam
06 122 383 26
bart@massagework.nl

HELP ONS EN SCHRIJF EEN REVIEW
Ben je tevreden met de massage die je hebt ontvangen. Dan stellen wij het op prijs als je een review zou willen schrijven
GA DIRECT NAAR