Belastingdienst
Stoelmassages zijn fiscaal aftrekbaar
RI&E en de Arbowet
RI&E staat voor risico inventarisatie en evaluatie, en is voor bedrijven een verplicht onderdeel van een verantwoord Arbobeleid. In een plan van aanpak worden de risico's van veiligheid en gezondheid getoetst met de RI&E instrumenten.
Duurzame inzetbaarheid
De Belastingdienst stimuleert bedrijven om te investeren in de gezondheid en de vitaliteit van hun medewerkers om zodoende het ziekteverzuim tegen te gaan. De kosten die jouw onderneming maakt voor stoelmassage zijn volledig op te voeren als bedrijfskosten en zijn vrijgesteld van loonbelasting. De voorwaarden zijn:
Om de duurzame inzetbaarheid van o.a. beeldschermwerkers te verbeteren zijn stoelmassage en ergonomie onmisbaar om de risico's van verzuim tegen te gaan. Door een plan van aanpak op te stellen vanuit de RI&E kan de werkgever gebruik maken van de fiscale voordelen en stoelmassage implementeren in zijn bedrijf.
de stoelmassage is opgenomen in het Arboplan
de massages maken in redelijkheid deel uit van het Arboplan
de stoelmassage vind plaats tijdens kantooruren
de werknemer betaald geen eigen bijdrage
Start jouw plan van aanpak met de RI&E
Stoelmassages vallen onder de nihilwaardering en wordt gezien als loon in natura. Binnen de werkkostenregeling kan je als bedrijf jouw werknemers laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen zonder dat dit belast wordt. Dit kan tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom, de zogenaamde vrije ruimte.
Wanneer je als onderneming op regelmatige basis stoelmassages inzet voor jouw medewerkers is het verstandig om de stoelmassage op te nemen in het Arboplan. Hierdoor blijft de 1.2% forfait van de werkkostenregeling ongemoeid, en kan deze worden besteed aan andere vergoedingen voor het personeel.
Fiscaal belastingvoordeel voor bedrijven
Bespaar tot 30% op de kosten van stoelmassage

H E A L T H           R E L A X  A T I O N           V I T A L I T Y


Jouw reactie is mijn visitekaartje