Ins en outs over RSI
RSI/KANS
Wat is RSI
Ins en outs over RSI
RSI en stress zijn beroepsziekten nummer een voor het bedrijfsleven en zorgen jaarlijks nog steeds voor langdurig ziekteverzuim van waardevol personeel. Stress en RSI klachten die op het werk zijn opgelopen kost de samenleving per jaar ongeveer 6 miljard. Jaarlijks meldt twee tot vier procent van de werknemers zich ziek vanwege stress op het werk. Vijftien procent krijgt door het werk RSI klachten aan de handen, armen, nek of schouder, die tot beperkingen en verzuim leiden.
Het is een misvatting dat RSI alleen voorkomt bij mensen die veel met een computermuis werken. Ook schilders, caissières en kappers hebben vaak last van RSI. Waar het om gaat is dat steeds dezelfde beweging wordt gemaakt waarbij de spieren (hoe licht ook) onder een voortdurende spanning staan. Ga met je muis over de meest voorkomende RSI vormen en bekijk de symptomen.

De naam KANS bestaat alweer zo'n 10 jaar en vervangt de term van RSI. Echter wordt in de praktijk nog steeds gesproken van RSI en is dit een wereldwijd begrip. De term KANS is tot stand gekomen omdat RSI de lading niet volledig dekte. Aangezien de aandoeningen teveel aan elkaar gerelateerd waren heeft men gekozen voor de naam KANS. Dit staat voor; klachten aan armen, nek en schouder.
Het menselijk lichaam is niet in staat om gedurende een langere periode statisch werk te verrichten. Aangezien de doorbloeding afneemt tijdens de werkzaamheden zullen de spieren nog maar een geringe hoeveelheid zuurstof krijgen wat leidt tot ophoping van afvalstoffen in het spierweefsel. Aanmaken van afvalstoffen bij spierspanning is een natuurlijk proces, bij ontspanning en een goede doorbloeding voert het lichaam deze afvalstoffen normaliter weer af. Wanneer de doorbloeding verminderd, kan het lichaam de afvalstoffen niet meer goed afvoeren. Dit veroorzaakt de eerste pijnklacht. Wanneer deze aanhouden en toenemen spreken we over RSI gerelateerde klachten.
Hoe ontstaat RSI
Stoelmassage is een zeer effectieve methode om in een vroeg stadium RSI klachten tegen te gaan. Door in de beginfase regelmatig stoelmassage aan te bieden kunnen beginnende klachten op deze manier worden voorkomen. MassageWork heeft door de jaren heen zeer goede resultaten geboekt door gericht en lokaal te behandelen. De preventieve en helende werking van stoelmassage is daarom een toegevoegde waarde in de strijd tegen RSI en stress. Echter gaan een goede werkplek inrichting, de eventuele aanschaf van een ergonomische muis en gezond leven hierbij hand in hand!
Het effect van stoelmassage bij RSI
Onder RSI wordt verstaan (Repetitive Strain Injury) en ook wel de muisarm genoemd. RSI wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren zoals, een verkeerde houding, statische spierspanning, stress en langdurig werken in een zelfde houding. Deze factoren zorgen voor een vermindering van de doorbloeding en overbelasting van pezen en spieren. Als pezen opzwellen komen ze klem te zitten in de doorgang van de pols met als gevolg het afknellen van de zenuwen. RSI klachten uiten zich echter niet alleen in de pols maar ook in de nek, schouders, armen, elleboog en handen. Dit zorgt voor veel pijn met als gevolg beprekte beweging en onvoldoende mobiliteit van die ledematen.

Ins en outs over RSI
De 3 RSI fases
Voorkomen van RSI
RSI en stress klachten
zijn beroepsziekten nummer een!
Bursitis
Cubitaal tunnel syndroom
Tendinitis
Diffuse RSI
De ziekte van Raynaud
Dystonie
Epicondylitis
Thoracic Outlet Syndroom
06 122 383 26
© Copyright 2017 MassageWork.nl    Algemene Voorwaarden
Ma. - Vr.    10.00 - 21.00
Zaterdag.  10.00 - 18.00  

INFORMATIE
OPENINGSTIJDEN
MassageWork.nl
1069 ZJ Amsterdam
06 122 383 26
bart@massagework.nl

HELP ONS EN SCHRIJF EEN REVIEW
Ben je tevreden met de massage die je hebt ontvangen. Dan stellen wij het op prijs als je een review zou willen schrijven
GA DIRECT NAAR